>
UDRUGA  ZA  POMOĆ  DJECI  S  TEŠKOĆAMA  
U  UČENJU  ŠIBENSKO-KNINSKE  ŽUPANIJE
         
    Naslovna O nama Što je disleksija? Projekti Radionice Foto galerija Kontakt    
 

USPJEŠAN ZAVRŠETAK 2015.god

11/12/2015.

Snažne emocije dominirale su večerašnjim predblagdanskim domjenkom u udruzi "Izvor ljubavi" koja već osam godina u Šibensko – kninskoj županiji pomaže djeci s teškoćama u učenju, a izazvalo ih je zadovoljstvo time što su pomogli brojnoj djeci i njihovim roditeljima, ali i to što je taj trud prepoznat pa su ove godine uselili u konačno primjereni prostor za njihove aktivnosti, u takozvanom plavom neboderu.

Opširnije na: mok.hr


Može li se iskorijeniti disleksija?

02/11/2015.

Disleksija će biti iskorijenjena do kraja stoljeća. Kod djece još ovog desetljeća, i to uz pomoć vježbi koje su koristili NASA-ini astronauti. Djeca koja provedu samo tri tjedna vježbajući nevjerojatno napreduju u čitanju i pisanju. Čak 97 posto njih pokazuje zadivljujuće rezultate nakon tri mjeseca - tvrde u Centru za istraživanje u WarWickshireu (SAD). NASA je predstavila tehnike vježbi astronauta koji imaju tzv. oblik privremene disleksije izazvane duljim boravkom u bestežinskom stanju. To uzrokuje privremenu blokadu nekih sinaptičkih veza u malome mozgu (cerebelumu) u kojem se nalaze centri što upravljaju koordinacijom. Vježbe se temelje na "podsjećanju" mozga na praćenje tjelesnih mehanizama zaduženih za ravnotežu, uključujući i koordinaciju očiju.

Opširnije na: http://www.vasezdravlje.com/


Projektom " Šibenska priča o disleksiji" udruga dobila zaposlenu osobu

01/11/2015.

Magistrica primarnog obrazovanja raditi će u udruzi svakodnevno, pomažući djeci i roditeljima na:

 • utvrđivanju sposobnosti svakog učenika /individualno /
 • izrada posebnog programa ,vježbi za svakog učenika (izradi individualnog programa rada za svakog učenika)
 • razvijanje učenja čitanja i pisanja,matematike novim načinima i metodama (razvijanju vještina za ušpjesnjije učenje, čitanje i pisanje te savladavanje matematike novim metodama
 • pomoći roditeljima savjetima za rad kod kuće

Donacija turističke zajednice Grada Šibenika

07/10/2015.

Dva čeka po dvije tisuće i pesto kuna uručeni su danas udrugama.
Riječ je o iznosu kojeg smo prikupili na posljednjoj ribarskoj fešti od prodaje hrane, a svakoj od udruga darovali smo po dvije i pol tisuće kuna, kazao je Dino Karađole, direktor TZ Šibenik i dodaje kako se zahvaljuje svima koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji ne skrivajući zadovoljstvo što novac ide u prave ruke.

Opširnije na: www.sibenskiportal.hr


Udruga konačno dobila nove prostorije

20/08/2015.

Od 20. kolovoza 2015.god. Uprava Grada Šibenika dodijelila je udruzi novi prostor 90 m2 u plavom neboderu predio Baldekin. Adaptiranje prostorija roditelji planiraju provesti s pregrađivanje na četiri manje prostorije kako bi individualni rad s djecom bio što efikasniji i kvalitetniji za prijenos znanja služeći se pri tome raznim didaktičkim, metodičkim sredstvima i alatima za rad.

Opširnije na www.mok.hr


MALA EDUKATIVNA ŠKOLICA

30/05/2015.

U danima otvorenih vrata udruga šibenska udruga Izvor ljubavi ugostila splitsku udrugu Dyxy i organizirala „Edukativnu malu školicu u prirodi – Skradin - Slapovi Krke – Šibenik“ kako bi djeca upoznala prirodnu i kulturno povijesnu baštinu Šibenika i okolice“

Korak po korak već 8 godina 2 predsjednice Majda Ivanda „Izvor ljubavi“ i Meri Butirić,prof.hrvatskog jezika splitske udruge djece s disleksijom " DYXY" Split uspješno surađuju pomažući djeci da prebrode svoje teškoće i da shvate da je disleksija dar.

Projektom „ Danas slovo – sutra riječ pokazale su da uspješno učenje nije privilegija rođenih genijalaca! Učenje je nešto što jedni rade bolje, a drugi rade lošije! Eksperti učenja samo rade određene stvari, primjenjuju određene metode, koje svi možemo naučiti. Svatko može naučiti kako bolje, učinkovitije i uspješnije učiti.

Na izletu uz stručnu pomoć vodiča djeca , roditelji i stručni suradnici imali su priliku čuti povijest Skradina, upoznati floru i faunu i povijest Slapova Krke, a na povratku uz stručnog voditelja Lade Damiani prošetali povijesnom jezgrom Šibenika od spomenika kralja Petra Krešimira IV, preko kalelarge do šibenske katedrale sv. Jakova.

Malo radosti i druženja, uz učenje i upoznavanje našeg prirodnog blaga , zaslužili su ovi vrijedni i odgovorni učenici, učitelji i roditelji.

Teče i teče, teče jedan slap...
(D. Cesarić)


Udruga „Mladi u EU“ s mladima Španjolske, Italije, Grčke posjetili udrugu“ Izvor ljubavi“

22/05/2015.

Udruga „Mladi u EU“ u provedbi projekta „ Zajedno smo jači“ugostila mlade iz Španjolske, Italije, Grčke kako bi sudjelovali u aktivnostima vezanim za socijalno poduzetništvo, ukazujući na sličnosti i razlike koje iz toga mogu proizaći.

Uz ugodan razgovor i druženje pričalo se o mladima i mogućnostima međunarodne suradnje, o problemima mladih s disleksijom u njihovoj zemlji, te kako mogu pomoći unaprijediti osobni, društveni razvoj mladih u stjecanju novim vještina i tehnika.

Cilj programa za cjeloživotno učenje, stvoriti napredno društvo znanja, održivi ekonomski razvoj, veći broj kvalitetnijih poslova te jaču društvenu koheziju koja će potaknuti suradnju obrazovnih institucija širom Europe, mobilnost sudionika obrazovnog procesa, razvijanje tolerancije i multikulturalnosti.


Kako naučiti čitati i pisati ??

01/04/2015.

U udruzi dostupan novi font tzv. Dyslexie font slova za brže i uspješnije učenje!

Disleksija je teškoća vezana uz čitanje i pisanje. Pojavljuje se diljem svijeta bez obzira na kulturu i jezik zahvaćajući oko 10% populacije, pa i kod nadarene, kreativne i uspješne djece. Disleksija nije rezultat smanjene inteligencije, a nije ni problem ponašanja i motivacije.

Razlikuje se od ostalih neurološki uzrokovanih poteškoća. A prepoznajemo je kod djeca ako dijete u dobi u kojoj bi trebalo ovladati vještinom čitanja ne može uhvatiti korak s vršnjacima, čita sporo, radi velik broj pogrešaka i naravno, posljedično ne razumije pročitano.
Postoje vrlo različita mišljenja o uzrocima nastanka disleksije, većina se istraživača slaže da se radi prvenstveno o jezično utemeljenom poremećaju: da bismo mogli zapisati riječi, moramo ih moći raščlaniti na glasove, a te glasove povezati s grafičkim simbolima, slovima. Osim ovog temeljnog problema, velik broj djece s disleksijom ima poteškoće u vizualnoj percepciji pa ne mogu uočiti razlike između slova, ne mogu zapamtiti izgled slova, pravilnu orijentaciju. Zato se slova okreću, ponekad i cijele riječi. Neki dokazi pokazuju kako uzrok disleksije može biti različit način obrade podataka u mozgu kod pisanoga i/ili govornoga jezika. Iako je disleksija navodno rezultat različitosti u neurološkom smislu, ona nije poremećaj inteligencije. Disleksija se javlja kod svih razina inteligencije.

Našim radom u udruzi pokazali smo da ta djeca mogu bolje i više, a sad i najbolje što mogu - uspjeh.
Svako dijete koje je prošlo naše radionice, vratio se osmjeh na lice.


Pomoć djeci u učenju

01/02/2015.

Autorice Željka Butorac, prof. logoped, prof. dr. sc. Mirjana Lenček, prof. logoped i Stanislava Leljak –Turžanski, prof. logoped iz Hrvatske udruge za disleksiju osmislile su multimedijski pristup čitanju kroz interaktivne CD-ROM-ove.


Učinimo Božić ljepšim i veselijim – poručuju šibenski studenti za Udrugu Izvor ljubavi

22/12/2014.

Studenti Veleučilišta u Šibeniku u suradnji s udrugom ‘Izvor ljubavi’ organiziraju humanitarnu akciju prikupljanja igračka za djecu s poteškožama u učenju.

Za božićne blagdane izmamimo osmijehe na dječjim licima i darujmo igračku kao znak ljubavi i pažnje – poručuju iz Studentskog zbora šibenskog Veleučilišta.

Opširnije na: www.sibenskiportal.hr


Nagrada Vlade Republike Hrvatske za humanitarni rad

19/12/2014.

U prostorijama Vlade RH jučer je Majdi Ivandi, osnivačici i predsjednici šibenske udruge za disleksiju ‘Izvor ljubavi’, uručena je Državna nagrada za humanitarni rad u 2014. godini. Nagradu je Ivandi uručila potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Ovo je za Ivandu druga nacionalna nagrada i priznanje nakon što je početkom studenog dobila Godišnju nagradu za promicanje prava djeteta.

Opširnije na: www.sibenskiportal.hr


Svečani ton i zahvala volonterima udruge

08/12/2014.

Povodom 5. prosinca dana Volontera i Nagrada koje samo dobili u 2014 organiziran je prigodni domjenak za sve naše stručne suradnike Udruge Biti volonter je nešto divno,osjećaj zadovoljstva što činimo nešto drugima od srca s uvjerenjem u uspjeh, najveća je Nagrada što dobivamo za svoj rad rakla je Majda Ivanda, predsjednica Udruge.  Ove Nagrade su  priznanje jednom upornom timskom radu i rezultatima rada i želim da svi koji žele idu tim putem.
Odlučili smo, idemo dalje s istom ljubavlju  i željom  da djecu učinimo sretnom, a njihovu različitost prihvatimo kao DAR.


Obilježen 5. prosinca - Međunarodni dan volontera.

03/12/2014.

Ove godine smo ga  obilježili na Veleučilištu u Šibeniku uz studente i udruge koje nude mogućnost volontiranja. 17.12.1985. na sjednici opće skupštine Ujedinjenih naroda proglasili su 5. prosinac Međunarondim danom dobrovljnog rada za ekonomski i društveni napredak, tj. Međunarodnim danom volontera u cilju da se sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učini vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Kako bismo obilježili taj dan zajedno sa Studentskim zborom Veleučilišta u Šibeniku, udrugama Ardura, Izvor ljubavi, Mladi u EU i Š.U.M. predstavili smo studentima volontiranje i mogućnosti volontiranja.

Opširnije


Godišnja nagrada za promicanje prava djeteta za 2014.

20/11/2014.

Majda Ivanda, predsjednica udruge dobitnica je Godišnje nagrade za promicanje prava djeteta za 2014.

U kratkom intervju je rekla: "Presretna i ponosna sam što ovo priznanje odlazi u Šibenik. Nagrada nije samo moja već i Udruge „Izvor ljubavi“, svih njezinih volontera, roditelja , a najviše djece kojima je pomoć najpotrebnija, djece koja su uz našu pomoć uspjela svladati teškoće u učenju što nam je i jedini smisao našeg postojanja. Danas savjetima, primjerima dobre prakse za dobrobit svakog pojedinog djeteta, zajedno možemo, uvijek više i bolje za djecu Šibenika s disleksijom. "

Opširnije na: www.mspm.hr


Udruga dobila nagradu Grada Šibenika

26/09/2014.

U povodu Dana Grada Šibenika i blagdana njegovog zaštitnika svetog Mihovila dodijeljene su Nagrada i Plaketa Grada Šibenika zaslužnim pojedincima i udrugama.

Nagradu Grada Šibenika Gradsko vijeće, među ostalima dodijelilo je Udruzi za pomoć djeci s poteškoćama u učenju – „Izvor ljubavi“, Šibenik – za humanitarni rad na dobrobit djece s disleksijom.

Pročitajte cijelu vijest na www.mok.hr


Udruga Izvor ljubavi izdala svoju prvu brošuru

15/07/2014.  

"DISLEKSIJA - teškoća - NADARENOST"

Brošura će pomoći i usmjeriti roditelje kojim putem da krenu, kome da se obrate i gdje mogu dobiti pomoc.

 


Veliki interes za ljetnu logopedsku školicu

07/07/2014.

Zahvaljujući Udruzi za pomoć djeci s teškoćama u učenju "Izvor ljubavi" u Šibeniku je jutros počela ljetna logopedska školica u kojoj s djecom rade  vrhunski stručnjaci iz zagreba. O tomu kolika je potreba za takvim radom s djecom s teškoćama u govoru i učenju svjedoči podatak da je interes roditelja bio puno veći  od  optimalnog broja djece koju školica može primiti. Zbog pojačanog interesa iz Zagreba je u Šibenik stigla pojačana ekipa stručnjaka - uz Željku Butorac, prof. logoped Zagreba,  iz Zagreba i Karla Butorac,prof. kineziolog Zagreb tu je i Dunja Mukavec, prof.logoped, stručnjakinja za prevladavanje problema mucanja kod djece.

Pročitajte cijelu vijest na www.mok.hr

 

Poziv na trening – učenje i igru !

02/06/2014.

Udruga Izvor ljubavi organizira
"Šibensku malu logopedsku školicu"
od 07.07.- 21.07.2014.

prostorije udruge „ Izvor ljubavi“
Put gimnazije 3,Šibenik

 • Željka Butorac,prof. logoped /Zagreb/
 • Karlo Butorac,prof. kineziolog /Zagreb/
 • Haira Wolf Hasanović,prof.logoped /Šibenik/

Udruga Izvor ljubavi na sajmu

28/04/2014.

Današnji Sajam udruga u organizaciji Šibenske udruge mladih koji se održava u sklopu manifestacije BUM! (Budućnost udruga mladih) zbog lošeg vremena prebačen je u prostorije kluba Azimut. No, usprkos brzoj reakciji organizatora kojih tako ni kiša nije omela u njihovom naumu, čini se da je većinu Šibenčana loše vrijeme obeshrabrilo pa smo jutros na sajmu zatekli tek nekolicinu posjetitelja. Ipak, u klubu je vladala lijepa, ugodna atmosfera 'dnevnog boravka'.

cijela vijest


Seminar/radionica "Kako uče djeca s disleksijom"

24/04/2014.

 • „Kako prepoznati i utvrditi specifične  teškoće učenja“
  - smjernice za učitelje i roditelje,upitnici, problem-prijedlog rješenja 
 • “Učimo pokretom“
  - motoričkih sposobnosti vezanih uz specifične teškoće učenja
 • “Matematička bajka“
  - kako učinti matematiku bez suza

Seminar/radionica "Emocionalni svijet djece s disleksijom"

02/03/2014.

Petak 21.03.2014 s početkom u17 sati

Teme:
- Simptomi disleksije
- Disleksija i frustracije
- Prava djeteta s disleksijom
Predavači:
- Deniza Marasović, prof. log. Zadar
- Haira Wolf Hasanović, prof. log., Šibenik


Hrvojka - volonter sa srcem

20/02/2014.

Volonter biti s uvjerenjem u uspjeh najveća je nagrada koju dobivamo za svoj rad. Disleksičari su vizualni ljudi, misle u slikama i teško im je razumjeti brojke, slova, simbole i pisane riječi. Važno je učiti djecu na njima prihvatljiviji način, učiniti ih sretnim, a njihovu različitost prihvatiti kao DAR.

Pročitajte cijelu vijest na www.mok.hr


Stigla 'ploča pametnica': Zanimljivije, brže i lakše učenje šibenske djece s disleksijom

11/02/2014.

Interaktivna ploča, takozvana 'pametnica', stigla je u prostorije šibenske udruge Izvor ljubavi koja radi s djecom s poteškoćama u učenju. Danas je volonterima i stručnim suradnicima princip funkcioniranja 'ploče pametnice' prezentirao je Perica Vladanović iz tvrtke Opstanak, a oni će ju već ovoga tjedna početi upotrebljavati u radu s djecom.

Pročitajte cijelu vijest na www.sibenik.in


Udruga "Izvor ljubavi" nabavila "pametnicu" za djecu s teškoćama u učenju

11/02/2014.

Prva pametna ploča u Šibensko-kninskoj županiji, koja će uvelike olakšati učenje djeci s teškoćama u učenju okupljenima u udruzi "Izvor ljubavi", predstavljena je danas u prostorijama te udruge. Oduševljenje pločom i njezinim funkcijama nije skrivala Majda Ivanda, predsjednica Udruge „Pa ovo je odlično, pravi je užitak raditi na njoj“, rekla je nakon što se i sama okušala u pisanju po pametnici. "Izvor ljubavi"

Pročitajte cijelu vijest na www.mok.hr


Anita Bara izdvojila dvije tisuće kuna od svoje vijećničke naknade za ‘ploču pametnicu’, poziva i ostale

05/11/2013.

Anita Bara svojim doprinosom pokrenula je akciju za udrugu ‘Izvor ljubavi’ kojoj nedostaju sredstva za kupnju ‘pametne ploče’ . Predsjednica ŽO SDP-a izdvojila je dvije tisuće kuna od svoje plaće kao županijska vijećnica, a poziva i ostale vijećnike, društvene djelatnike i ostale zainteresirane da se svojim doprinosom odzovu akciji

Pročitajte cijelu vijest na www.sibenskiportal.hr


Štićenicima Kamenčića i Izvora ljubavi po 2.000 kuna

17/10/2013.

Dva čeka po dvije tisuće kuna uručili su danas direktor Turističke zajednice Šibenika Dino Karađole i predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik, Joso Smolić predsjednici udruge Kamenčići Sonji Ninić Ševo te predsjednici Izvora ljubavi Majdi Ivandi

Pročitajte cijelu vijest na www.sibenik.in


HUMANITARNA AKCIJA: Šibenski studenti trče po gradskim skalinama

18/05/2013.

Studenti 3. godine Veleučilišta u Šibeniku, pod mentorstvom profesorice Jasmine Sladoljev organiziraju utrku po šibenskim skalinama. Utrka pod nazivom ’411 skalina’ i sloganom ‘Šibenske skale ostale di jesu…pretrčimo ih zajedno i oživimo staru jezgru’ bit će održana danas s početkom u 17 sati.

Pročitajte cijelu vijest na www.sibenskiportal.hr


Za uspješan rad i iznimne rezultate Udruga "Izvor ljubavi" nagrađena Plaketom Šibensko – kninske županije

16/05/2013.

Plaketu Šibensko – kninske županije dobila jeUdruga za pomoć djeci s poteškoćama u učenju Šibensko-kninske županije „Izvor ljubavi“ za uspješnu organizaciju stručnih susreta, seminara, predavanja i radionica za edukaciju roditelja, prosvjetnih djelatnika i lokalne zajednice kako bi na najbolji način olakšali djeci oboljeloj od disleksije složen svijet brojki i slova, te im pokazali drugačije i primjerenije načine učenja.

Pročitajte cijelu vijest na www.mok.hr


Udruga proslavila petu godišnjicu uspješnog rada

23/04/2013.

Petu godišnjicu uspješnog rada proslavila je prigodnim domjenkom i podjelom zahvalnica udruga "Izvor ljubavi" koja povezuje djecu s teškoćama i pisanju i čitanju i njihove roditelje u Šibensko - kninskoj županiji. Osim članova te udruge i njezinih volontera nazočni su bili i predstavnici Šibensko - kninske županije i Grada Šibenika te sponzori i donatori koji su pomogli rad te udruge.

Pročitajte cijelu vijest na www.mok.hr


 
Udruga dobila donaciju tehničke opreme 

25/02/2013

Lijepo je kada radni tjedan možemo započeti lijepim, humanitarnim gestama.

Pročitajte cijelu vijest na www.sibenik.hr


 
Logopedske radionice petkom     

15/02/2013

Deniza Marasović, prof.logoped / Zadar /  pomoći će roditeljima i djeci koja dugo slovkaju, ne čitaju točno, zrcalno pišu slova, imaju nečitak rukopis, pišu sporo, imaju problema sa matematikom

Vježbe za razvoj jezika ,  prilagođavanje sadržaja /kvalitativna prorada sadržaja/, smanjenje teksta, prilagođavanje razumljivosti/,  zadržavanje informacija u dugoročnom pamćenju,korištenje pomagala/  vježbe čitanja,pisanja.


 
Započele kreativne radionice

13/01/2013.

Maštovite radionice glume, crtanja, kuharstva, glazbe, informatike u kojima će djeca razvijati samopouzdanje i otkrivati svoju nadarenost.


 
Željka Butorac, prof.logoped / Zagreb / u Šibeniku

09/01/2013.

Na ljeto ponovo "Ljetna logopedska školica." Na radnom sastanku s prof.Željkom Butorac u prostorijama udruge u Šibeniku dogovorena suradnja za srpanj.

Voditeljica ove aktivnosti će ukazati da:

 • Disleksija nije razvojno zaostajenje
 • Djeca sa disleksijom nisu lijena,spora ili glupa

 
Uspješan završetak 2012. god.

Božičnim domjenkom u petak, 21.12. šibenska udruga "Izvor ljubavi"zahvalila svim svojim volonterima uručivši im prigodne poklone, a posebne zahvale donatorima koji su prepoznali i pomogli radu udruge.

Među uzvanicima bili su nazočni šibensko-kninski župan Goran Pauk i zamjenik gradonačelnika,saborski zastupnik Petar Baranović.

Pročitajte članak na www.mok.hr


 
PREDAVANJE: DISLEKSIJA, ADOLESCENTI I OSTALI
Roditelji su prvi učitelji svojoj djeci i imaju veliki utjecaj na razvoj jezičnih sposobnosti svoga djeteta kao i na razvoj i usvajanje vještina čitanja i pisanja. Čitanje je vještina koja se dugo razvija, zapravo usvajanje te vještine počinje još dok su djeca vrlo mala. Čim djeca čuju jezik, po ima njihovo usmjeravanje prema pismenosti. Osnova čitanja je jezik, a da bi ta osnova bila dobro razvijena potrebno je što više razgovarati sa djecom.   Vrlo brzi razvoj i mnoštvo pitanja koja djeca postavljaju (tko?, što?, gdje?, kako?), pružaju mnogo prilika da roditelji nauče kako bi pomogli djeci da postave pitanja i odgovore.

Petak, 16.11.2012.

Predavač:
Gina Lugović, mr.spec.klin.psihologije Šibenik

prostorije Udruge,
Šibenik, Put gimnazije 3

Roditelji Udruge u 17.00 sati
Stručni suradnici u 18.30 sati

Radujemo se Vašem dolasku !


 
Udruga Izvor ljubavi dobila nove prostorije

Udruga je 01.ožujka 2012.dobila na korištenje od strane Grada Šibenika nove prostorije,dostupnoj svoj djeci i roditeljima, koje smo adaptirali ,opremili namještajem, raznim didaktičkim i metodičkim sredstvima i alatima za efikasan rad Uduge i prijenos znanja.

Pročitajte članak na: www.sibeniknews.hr


Prva ljetna logopedska školica „Igrom i pokretom do znanja“

09.07.2012. Voditeljica ove aktivnosti, prof. logoped Željka Butorac, i suradnici nastojaće pomoći djeci i roditeljima da savladaju - GRAĐU LAGANU ZA ČITANJE „ način preoblikovanja, pisane građe, ispitnih pitanja i obrade teksta. - GRAFIČKE – za lakše čitanje i uočavanje slova i matematičkih pojmova - JEZIČNE – za lakše razumijevanje informacija - SADRŽAJNE - za lakše usvajanje gradiva pratiti će daljnji razvoj svakog pojedinog djeteta do kraja projekta.

Pročitajte članak na: www.sibenskiportal.hr

 • vježbe za razvoj jezika
 • prilagođavanje sadržaja /kvalitativna prorada sadržaja/,
 • smanjenje teksta,prilagođavanje razumljivosti/,
 • zadržavanje informacija u dugoročnom pamćenju,korištenje pomagala/
 • vježbe čitanja,pisanja i učenja matematike. 

Predavači:

Željka Butorac, prof.logoped,
Karlo Butorac,prof.kineziolog,
Valentina Štimac prof.engleskog jezika /Zagreb/

U Šibeniku, od 09 .srpnja 2012. /prostorije Udruge/


U suradnji s Obiteljskim centrom - Šibenik i Hrvatskom udrugom za disleksiju - Zagreb organiziramo seminar „Moje dijete ima teškoće u učenju - Prevencija neuspjeha“

Problemi djece i roditelja s teškoćama u učenju naše Županije,te predlaganje boljeg i učinkovitijeg načina učenja djece koja uče na DRUGAČIJI NAČIN.

Petak,11.05.2012. u 17 h
Gradska knjižnica „ Juraj Šižgorić „ Šibenik

Subota,12.05.2012.u 11 h
Okrugli stol / prostorije Udruge /

Pročitajte članak na: www.mok.hr

Predavači:

Prevencija neuspjeha

 • Gina Lugović, prof.mr.spec.klin.psihologije, Obiteljski centar Šibensko-kninske županije

Čitanje i pisanje, Matematika bez suza, Kako uče djeca s disleksijom ,Učimo pokretom

 • Prof.dr.sc. Mirjana Lenček, prof.logoped Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Zagreb
 • Željka Butorac,prof.logoped OŠ Marin Držić Zagreb
 • Stanislava Leljak Turžanski,prof.logoped Suvag Zagreb

Udruga "Izvor ljubavi" zajedno sa "Splitskom udrugom za disleksiju DYXY" organizira seminar "Disleksija,teškoća, nadarenost ?"
Tko su logopedi?

U svakom razredu ima barem tri učenika s teškoćama u učenju koji: dugo slovkaju, ne čitaju točno, zrcalno pišu slova, imaju nečitak rukopis, pišu sporo, imaju teškoće s upotrebom pravopisnih i gramatičkih pravila.

Želimo djelovati preventivno, educirati i promicati stručni rad u području čitanja,pisanja i računanja,biti prvi,bolji i kvalitetniji u svim razinama našeg rada u zajedništvu sa stručnjacima i roditeljima.


Šibenik, 24. ožujka 2012., u 10h
Gradska knjižnica „JURAJ ŠIŽGORIĆ“ ŠIBENIK
 • Proces čitanja i pisanja
 • Definiranje teškoća: Specifične teškoće učenja: disleksija, disgrafija, diskalkulija
 • Zakonske odrednice
 • Tko, kako i zašto može pomoći djetetu sa specifičnim teškoćama čitanja? (savjeti za roditelje i učitelje)
 • Splitska udruga za osobe sa disleksijom Dyxy: naša iskustva i primjeri

Predavači:

 • Vedrana Bašić,prof.logoped Split,
 • Nina Kupusović,prof.logoped Split
 • Maja Perkušić,prof.logoped Split ,
 • Meri Butirić, prof.hrvatskog jezika Split
 • Romana Mačukat,prof.logoped Šibenik,
 • Mirna Slavica,prof.logoped Šibenik
 • Dijana Sekso,prof.logoped Šibenik

UDRUGA ZA POMOĆ DJECI S TEŠKOĆAMA
U UČENJU ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE
„IZVOR LJUBAVI“
ORGANIZIRA SEMINAR LOGOPEDA

DisLekSija , DisgraFija , DiSkaLKulija, ADHD
prepoznati, podržati, pomoći

Predavači:

 • Vedrana Bašić,prof.logoped Split
 • Ivana Filipović-Grčić,prof.logoped Split
 • Danijela Brajković,prof defektolog Zadar
 • Đurđica Lućin,prof.defektolog Zadar
 • Silvana Mušan Petković, prof.defektolog,prof.logoped Šibenik
 • Anita Sutlović,prof.logoped Šibenik
 • Dijana Sekso,prof.logoped Šibenik

DisLekSija , DisgraFija , DiSkaLKulija, ADHD
prepoznati, podržati, pomoći


Šibenik, 10 veljače 2012., u 17h
Gradska knjižnica „JURAJ ŠIŽGORIĆ“ ŠIBENIK


Zahvala volonterima i vapaj za prostorom

Prigodnim domjenkom šibenska udruga "Izvor ljubavi", koja okuplja djecu s teškoćama u učenju Šibensko-kninske županije i njihove roditelje zahvalila je u utorak svojim volonterima - profesorima, nastavnicima, psiholozima i logopedima koji su se uključili i njihov rad i svesrdno, bez ikakve naknde, pomažu djeci s disleksijom da lakše i brže savladaju školsko gradivo.

Pročitajte cijeli članak na: www.mok.hr


Festival o pravima djece

Pozivamo Vas da posjetite besplatne matineje u Cinestaru Šibenik u organizaciji UNICEF-a Hrvatska

– više vidjeti na web stranici UNICEF Hrvatska,

Matineje počinju u utorak, 22. 11. 2011. U 11.00 sati i u Srijedu, 23. 11. 2011. U 11.00 sati


Savjetovanje: Odnos roditelja i djeteta s teškoćama u učenju

Gina Lugović, prof., mr. spec. klin. psihologije Obiteljski centar Šibensko-kninske županije

10. studenoga 2011g. u 18,00 sati u prostorijama Udruge „Izvor ljubavi“, Zagorska 14, Šibenik


Pomoć pri učenju  

Autorice Željka Butorac, prof. logoped, prof. dr. sc. Mirjana Lenček, prof. logoped i Stanislava Leljak –Turžanski, prof. logoped iz Hrvatske udruge za disleksiju osmislile su multimedijski pristup čitanju kroz interaktivne CD-ROM-ove.

opširnije>>


Seminar: Od rane dobi do fakulteta

Problemi djece s teškoćama u učenju Šibensko-kninske županije
Haira Wolf, prof. logoped, Bontech, Šibenik

Obitelj i dijete s disleksijom
Gina Lugović, prof., mr. spec. klin. psihologije,
Obiteljski centar Šibensko-kninske županije, Šibenik


Škola mi je teška - što je važno znati za kvalitetno obrazovanje učenika sa specifičnim teškoćama učenja
prof. dr. sc. Mirjana Lenček, prof. logoped Edukacijsko-rehabilitacijski Fakultet, Zagreb

Disleksija od vrtića do fakulteta - u koži dislektičara 
Željka Butorac, prof. logoped, OŠ Marin Držić, Zagreb

Radna bilježnica "Možeš ti to, zar ne?"
Prikaz dobre prakse: logopedski rad s osobama sa disleksijom uz interaktivne CD-romove  "Čitajmo zajedno 1 i 2"
Stanislava Leljak-Turžanski, prof. logoped, SUVAG, Zagreb

 Petak, 02. 09. 2011., 17h, Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić“ Šibenik
 Subota, 03. 09. 2011., 10h, Okrugli stol, prostorije Udruge 


Predavanje: Praktična primjena individualnog postupka kod djece s teškoćama u učenju

Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku
u petak, 18. veljače 2011g u 18 h

PREDAVANJE „ PRAKTIČNA PRIMJENA INDIVIDUALNOG POSTUPKA KOD DJECE S TEŠKOĆAMA U UČENJU“

Ines Galić Jušić,prof.logoped Zagreb
Organizator predavanja je Udruga za pomoć djeci
s poteškoćama u učenju "Izvor ljubavi"
Šibensko-kninske županije


 
Humanitarni koncert: „DJECA I KLAPE ZA DJECU“

UDRUGA RODITELJA „ IZVOR LJUBAVI“ Organizira humanitarni koncert za djecu s poteškoćama u učenju pod nazivom „DJECA I KLAPE ZA DJECU“

Nastupaju: Klapa Maslina, Ansambl Bonaca, Skradinke, Klapa Bilice i Dječji zbor Zdravo maleni

Prihodi od koncerta biti će namjenjeni edukaciji i rehabilitaciji djece s poteškoćama u učenju za kupnju logopedskog aparata. Koncert će se održati 26. Ožujka, 2010. godine u Šibenskom kazalištu s početkom u 20.00 sati.
Sve informacije možete dobiti na kontakt broju: 091 79 19 617


 

 

Naši donatori

Grad Šibenik


TZ Šibenik


Šibensko-kninska županijaUdruga Izvor ljubavi je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i razvoj udruge.

Kontakti

Udruga "Izvor ljubavi"
Stjepana Radica 54
22000 Šibenik
mob: 095 913 42 13
mob: 091 791 96 17
tel: 022 337 597
fax:022 --
izvor.ljubavi@gmail.com


Korisni linkovi

Hrvatska udruga za
disleksiju
(www.hud.hr)


www.hitwebcounter.com


 
   


Udruga Izvor ljubavi je korisnik institucionalne
podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga
društva za stabilizaciju i razvoj udruge.